LŠ: Monako, Atletiko u četvrtfinalu

Svetski sport - Utorak 17.03.2015 - 23:14

Fudbaleri Monaka i Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

foto: Beta/AP foto: Beta/AP

Monako je u dvomeču bio bolji od Arsenala, koji je slavio 2:0 u revanšu, ali je to bilo nedovoljno zbog poraza od 3:1 u Londonu.

Atletiko je među osam najboljih u Evropi stigao eliminisavši Bajer Leverkuzen na penale 3:2. U revanšu u Madridu domaćin je slavio 1:0, koliko je bio i za Nemce u prvom meču.

Arsenal je bio bolji u revanšu, ali nije bio dovoljno ubedljiv. "Tobdžije" su često strepele od kontri domaćina, ali su golovima Olivijea Žirua i Arona Ramzija, koji je pogodio 11 minuta pre kraja stigli na gol od četvrtfinala.

Sedam minuta pre kraja Aleksis Sančes je umalo postao heroj severnog Londona, ali mu je Danijel Subašić ukrao slavo zaustavivši šut na gol liniji.

Atletiko je uz malo sreće anulirao prednost Bajera, šut Marija Suaresa je zakačio Omera Topraka i prevario Bernda Lena za 1:0. U nastavku meča u Madridu ekipe nisu mnogo rizikovale, tek je u produžetku Garsija imao dobru šansu, ali su odlučili penali.

Počelo je promašajima na obe strane, Garsija je šutirao preko gola, dok je Oblak odbranio šut Čalhanolua. Potom su Grizman i Rolfs bili precizni, da bi posle pogotka Suaresa, Toprak takođe promašio.

Međutim, Koke očajno šutira i omogućava Kastru da izjednači na 2:3, a onda Tores rutinski realizuje petu seriju. Iskusni Kisling je dobio najveću odgovornost kod gostiju, ali nije izdržao pritisak. Promašio je, pa je Atletiko završio u četvrtfinalu.

Među osam najboljih u Evropi ranije su se plasirali Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern Minhen i Porto. Poslednja dva tima biće poznata u sredu uveče, posle revanša Barselona – Mančester Siti i Borusija Dortmund – Juventus.

Liga šampiona, osmina finala:
Monako – Arsenal 0:2 (0:1) prvi meč 3:1
Žiru 36, Ramzi 79
Atletiko – Bajer 1:0 (1:0) prvi meč 0:1, 3:2 penali
Suares 28
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: