LŠ pred raspletom: Strepe svi Italijani

Svetski sport - Utorak 05.12.2017 - 08:09

Ostalo je još 90 minuta do završetka grupne faze elitnog takmičenja, a još nijedan italijanski predstavnik nije obezbedio prolaz

Gonzalo Iguain foto: EPA Gonzalo Iguain foto: EPA

Šansu da to učine večeras (20.45) u šestom kolu imaće Juventus i Roma, dok će Napoli sutra probati da dostigne drugu poziciju, mada ništa ne drži u svojim rukama (juri Šahtjor koji ima tri boda više).

U grupi D drugoplasirani Torinezi imaju osam bodova i gostuju otpisanom Olimpijakosu, dok lisabonski Sporting ima sedam poena i igra na terenu Barselone, koja je već u top 16.

Računica "stare dame" je jasna - ako savlada Grke, ispuniće cilj, dok u slučaju remija "lavovi" bi mogli da ih preskoče ukoliko naprave senzaciju na stadionu "Kamp nou". Moguće je i da Juve i Sporting budu poravnati, a u tom slučaju dalje idu Italijani zbog boljeg skora u međusobnim duelima.

Zbog istog parametra, Italijani ne mogu da budu ispred Katalonaca, koji su sigurno prvi i biće povlašćeni u žrebu.

Roma u grupi C može samo nekim čudom da ispusti osminu finala, budući da je druga, sa dva boda više od Atletika, a dočekuje Karabag, koji više nema nadu ni za treće mesto i Ligu Evrope.

U drugom susretu lider Čelsi (već prošao) je domaćin Atletiku, koji mora da savlada "plavce" u Londonu, ali i da čeka kiks "vučice" (bar remi). Madriđanima, dakle, treba neka vrsta čuda.

- Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije - rekao je trener Rome Euzebio di Frančesko. - Hoćemo pobedu protiv Karabaga i igraćemo u najjačem sastavu. Aleksandar Kolarov je malo umoran, ali skoro je sigurno da će i on početi meč.

Mančester junajted drži sve konce u grupi A. Dovoljan mu je bod za prvo mesto kod kuće protiv CSKA, a proći će dalje ako ne izgubi sa šest ili više golova razlike. U drugom duelu Bazel, koji ima isti broj bodova kao CSKA, gostuje Benfiki, i da bi sigurno išao dalje potreban mu je trijumf (bolji od Rusa u međusobnom skoru).

Derbi se igra u grupi B, gde se sastaju PSŽ i Bajern. Međutim, tu ne bi trebalo da bude previše vatre, jer su i jedni i drugi već u osmini finala. Bavarci jedino mogu da preskoče vodeće "svece" ukoliko ih savladaju sa četiri gola razlike.

NEJMAR IGRA ZA REKORD

LETOS je Nejmar ušao u istoriju kao najskuplji igrač u istoriji fudbala, pošto je za 222 miliona evra prešao iz Barselone u PSŽ, a večeras ima priliku da obori još jedan rekord, ovoga puta golgeterski. Ukoliko zatrese mrežu Bajerna, postaće prvi fudbaler koji je postigao bar jedan pogodak na svakoj utakmici grupne faze. Ni Mesi ni Ronaldo to nikada nisu uspeli.

LISTA STRELACA

8 - Ronaldo (Real)
6 - Kejn (Totenhem)
6 - Ben Jeder (Sevilja)
6 - Kavani (PSŽ)
6 - Nejmar (PSŽ)

U 1/8 FINALA
PSŽ (Francuska)
Bajern (Nemačka)
Čelsi (Engleska)
Barselona (Španija)
M. siti (Engleska)
Bešiktaš (Turska)
Totenhem (Engleska)
Real (Španija)
* Žreb 11. decembra (ne mogu da se sastanu prvoplasirani, klubovi iz iste zemlje, i timovi iz grupe).

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: