LŠ: PSŽ herojski do četvrtfinala!

Svetski sport - Sreda 11.03.2015 - 22:26

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona herojskom pobedom na "Stamford Bridžu" u revanš meču.

Beta/AP Photo/Matt Dunham Beta/AP Photo/Matt Dunham

Pored Parižana dalje su prošli i igrači Bajerna iz Minhena, koji nisu imali problema sa Šahtjorom na "Alijanc areni".

Bajern je sa 7:0 razbio ukrajinski Šahtjor na svom terenu, a dodatnih 30 minuta u Londonu igraće se posle 1:1 na kraju regularnog dela meča.

Interesantna činjenica jeste da su na oba stadiona gostujuće ekipe dobile po crveni karton, što je umnogome uticalo na konačni ishod mečeva.


Bajern je odigrao još jednu ubedljivu utakmicu, a Pep Gvardiola je osmi put na 70 utakmica vodio tim koji je dao pet ili više golova u Ligi šampiona. On je izjednačio rekord ser Aleksa Fergusona koji je isto učinio na skoro duplo više mečeva.

Međutim, Bavarci su imali malu pomoć sudije Vilijama Koluma koji je već u trećem minutu prestrogo isključio Kučera, nakon penala koji je skrivio nad Geceom. Tomas Miler bio je siguran i tada je utakmica rešena.

Domaći su konstantno pritiskali oslabljenog rivala, a drugi gol na meču postigao je Džerom Boateng posle nešto malo više od pola sata igre.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već na startu drugog dela igre Riberi je najavio pravu katastrofu Ukrajinaca. Odigrao je dupli pas sa Alabom i rutinski savladao Pjatova.

Već u sledećem napadu Miler je pogodio za 4:0, a do kraja susreta upisali su se još Holger Badštuber (postigao prvi gol posle višegodišnje pauze zbog povrede), Robert Levandovski i Mario Gece.

Do sada su plasman u četvrtfinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja obezbedili Real Madrid i Porto.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: