LŠ: Real s minimalcem u Minhen

Svetski sport - Sreda 23.04.2014 - 23:15

Fudbaleri Real Madrida savladali su minimalnim rezultatom Bajern Minhen u prvom meču polufinala UEFA Lige šampiona.

BETA/AP BETA/AP

Bajern je dominirao na Santjago Bernabeu pas igrom, imao 300 dodavanja više od Reala, ali su Madriđani jedini stigli do gola preko Karima Benzeme iz kontre u 19. minutu.

Real je kontrama odgovarao na jalovu tiki-taka taktiku Bajerna, koji je bio nemoćan u drugom poluvremenu. Ronaldo i Di Marija su promašili zicere za 2:0, a Kasiljas sprečio Gece da izjednači u finišu meča. Revanš je u Minhenu u utorak.

Prvo poluvreme obeležila je terensta dominacija Bajerna, ali Bavarci nisu stvorili nijednu gol šansu. S druge strane, Real je već iz prve akcije, iz sjajne kontre kombinacijom Ronaldo-Koentrao-Benzema stigao do gola koji mu je doneo pobedu.

U drugom poluvremenu Real je još lakše izlazio na kraj sa kacijama Bajerna, Riberi i Švajnštajger su bili nevidljivi, a Roben često izolovan pa nije mogao sam da konkretnije ugrozi Kasiljasa.

S druge strane, Real je pretio iz polukontri, a Ronaldo i Di Marija su propustili zicere za 2:0. U samom finišu meča Bajern je imao sjajnu šansu da se neporažen uz gol u gostima vrati u Minhen, ali je Kasiljas fantastično intervnisao na snažan šut Gecea sa desetak metara.

Dva tima zajedno imaju 14 titula šampiona Evrope, a Bajern se nada da će postati prvi koji je odbranio titulu u Ligi šampiona. Ovo je njihov šesti duel u polufinalu, Bajern je bio bolji 1976, 1987, 2001. i 2012, a Real samo 2000. godine.

U prvom polufinalnom duelu Atletiko Madrid i Čelsi su u utorak uveče igrali bez golova na Visente Kalderonu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: