LŠ: Real sedmi put u Dortmundu

Svetski sport - Utorak 26.09.2017 - 08:53

Derbi drugog kola Lige šampiona svakako je duel Borusije iz Dortmunda i Real Madrida, koji dodatno dobija na značaju zbog činjenice da zvanični šampion na prethodnih šest gostovanja nikada nije slavio na "Vestfalenu" - tri poraza i tri remija.

Dortmund traži priliku za prve bodove FOTO: EPA Dortmund traži priliku za prve bodove FOTO: EPA

Real je dobro otvorio sezonu u elitnom takmičenju pobedom protiv APOELA, dok će Dortmund nakon poraza na "Vembliju" od Totenhema tražiti priliku za prve bodove.

Dortmund i Real i prošle sezone su takođe bili u istoj grupi, oba meča završena su rezultatom 2:2, a nemački tim otišao je dalje kao prvoplasirani, što nije smetalo izabranicima Zinedina Zidana da postanu prvi tim koji je odbranio titulu.

Madriđani će ovaj meč igrati bez povređenih Marsela, Karima Benzeme, Tea Ernandeza i Matea Kovačića, a sa druge strane izostaće prva zvezda tima Marko Rojs, a neizvestan je Andre Širle.

Kada su u pitanju ostali mečevi izdvajaju se gostovanje Liverpula u Moskvi, ruskom šampionu Spartaku i duel Mančester Sitija i ukrajinskog Šahtjora.

Raspored 2. kola Lige šampiona:

E grupa: Sevilja - Maribor, Spartak Moskva - Liverpul.

F grupa: Mančester Siti - Šahtjor, Napoli - Fejnord.

G grupa: Bešiktaš - Lajpcig, Monako - Porto.

H grupa: Borusija Dortmund - Real Madrid, APOEL - Totenhem.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.
 

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: