Luda "Obrvina" noć, samo Jokić pobedio!

Svetski sport - Četvrtak 27.10.2016 - 07:06

Entoni Dejvis odigrao partiju iz bajke, na kraju se radovali Balkanci iz Denvera. Bjelica neuverljiv, Bobi samo pet minuta na parketu. Lejkersi i Oklahoma pobedama otvorili "novu" istoriju, posle Brajanta, odnosno Duranta.

Junak večeri svakako je Entoni Dejvis; FOTO: IPA Junak večeri svakako je Entoni Dejvis; FOTO: IPA

Junak večeri svakako je Entoni Dejvis. On je i tragičar, izgubio je sa Pelikansima utakmica koja će ući u anale.

"Obrva" je ubacio 50 poena, imao 16 skokova, 7 ukradenih lopti, 5 asistencija i 4 blokade.

Igrao je praktično sam i uspeo da spusti Nju Orleans sa -14 na jedan posed. Ali, ostatak tima je šutirao 21 od 58, jasno na kraju je timski rad Nagetsa presudi.
Sjajan je bio Nurkić sa 23 poena i 9 skokova, Vil Barton je dodao 22,  Jokić ubacio 5, imao 7 skokova i 2 asistencije.

Naš centar je počeo meč, na parketu proveo 21 minut.Bjeličini Timbervulsi su izgubili u Memfisu, Srbin je bio šesti čovek, nije se istakao, samo tri poena i skok za 15 minuta, manje nego što je provodio na parketu u predsezoni.

Dvojac Vigins - Tauns je ubacio 46 poena, ali nije bilo dovoljno, Grizliji su se vratili u nastavku, okrenuli u poslednja dva minuta i serijom 11:5 završili meč.


Konli je ubacio 24 poena, Gasol dodao 18, a Rendolf koji će počinjati sa klupe ubacio 19 poena i imao 11 skokova. Timbervulvsi su odlično počeli, ali loše završili.

Lejkersi su na otvaranju sezone tukli Hjuston i pored 34 poena Hardena i čak 17 asistencija. "Bradonja" je imao i 8 skokova, ali ni to, kao i Dejvisovo herojstvo nije bilo dovoljno.

Mladi lavovi Lejkersa, Klarkson sa 25 i D'Anđelo Rasel sa 20, najavili su bolja vremena za slavni tim, posle Brajantovog povlačenja. Debitovao je sa 9 poena i drugi pik drafta Brandon Ingram.

Dvojac Rudi Gej - DaMarkus Kazins je u sudaru na Pacifiku presudio slabim Sansima. Sakramentov tandem je ubacio 22, odnosno 24 poena, gosti su serijom 18:1 u prvom poluvremenu stigli do prednosti, u nastavku su bili na +26, Dejv Džorger je tako pobedom debitovao na klupi Kingsa.

Debitovao je i mladi Hrvat, Dragan Bender za Sanse, u nastavku ubacio 10 poena, uz samo jedan promašaj.

Post-Durantova era počela je pobedom za Tander, slavili su očekivano protiv slabe Filadelfije. U finišu je domaćin ublažio poraz, pogađate prevaga je bio Ras Vestbruk, 32 poena, 12 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl.Šarlot je savladao Milvoki, Kid-Džilkrajst je pokazao sa 23 poena i 14 skokova da je povreda prošlost, dok je Boston tukao Netse, Ajseja Tomas je vodio "Kelte" sa 25 poena, Al Horford na debiju dao 11 poena, imao 6 skokova i 4 blokade.

Bojan Bogdanović u petorci Bruklina koji je pokazao zube i pao tek u finišu, Hrvat najefikasniji u svom timu sa 21 poenom.

Derbi severa u Kanadi je pripao Torontu. Bobi Marjanović je odigrao samo pet minuta i nije se upisao, imao je po skok i ukradenu loptu.

Centri Pistonsa, Dramond i Bejns su imali veliki problem sa Valančijunasom, Litvanac je rasturio rivale, 32 poena, 11 skokova, uz strašan šut.

De Rozan najefikasniji sa 40, pa su tako Kanađani nadoknadili ne baš dobro veče Kajla Lourija. Kod Pistonsa, najefikasniji Haris sa 22 poena.

Majami je slavio u derbiju Floride, Nikola Vučević 17 poena, 14 skokova, na drugoj strani Vajtsajd 18 poena, 14 skokova, 4 blokade. Dragić je komandovao igrom gostiju, 16 poena, po 6 skokova i asistencija.

Produžetak u Indijani, na kraju su Pejsersi slomili Dalas, Majls Tarner je pokazao da njegovo vreme dolazi. Sjajni centar Indijane je ubacio 30 poena, imao 16 skokova i 4 blokade.

Ubacio je i trojku u produžetku, koja je bila početak serije posle koje su Pejsersi stigli nedostižnu prednost. Pol Džordž je ubacio 25 poena, na drugoj strani Vilijams 25, Barea i Novicki po 22.
 

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: