Luis Suares zvanično Barselonin

Svetski sport - Petak 11.07.2014 - 17:24

Urugvajac Luis Suares je zvanično novi fudbaler Barselone sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

BETA/AP BETA/AP

Španska Marka prenosi da će napadač sledeće nedelje biti predstavljen nakon medicinskih pregleda.

Transfer najboljeg strelca Premijer lige i uz Kristijana Ronalda Evrope iz prošle sezone (31 gol) vredan je 70 miliona funti (88 miliona evra). Lionel Mesi, Nejmar, Luis Suares, to nas čeka u sledećoj sezoni u režiji Barselone.

Suares je suspendovan na četiri meseca iz fudbala zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu, pa će za Katalonce moći da debituje tek u oktobru.

- Teška srca napuštam Liverpul zbog novog života i novih izazova u Španiji. Moja porodica i ja zaljubili smo se u klub i grad Liverpul. Ali, najviše od svega, zaljubio sam se u neverovatne navijače. Uvek ste me podržavali i to moja porodica i ja nikada nećemo zaboraviti, uvek ćemo biti navijači Liverpula - rekao je Suares sa sajt Liverpula.

-  Nadam se da svi shvatate zašto sam doneo ovakvu odluku. Liverpul je uradio sve što je mogao da me zadrži, ali igrati i živeti uŠpaniji, gde živi porodica moje supruge, je moj dugogodišnji san i ambicija. Verujem da je sada pravo vreme za to.

Treneru Brendanu Rodžersu i ekipi želim sve najbolje. Klub je u dobrim rukama i siguran sam da će ponovo imati uspešnu sezonu - dodao je Uugvajac.

Suares ima 27 godina, karijeru je počeo u urugvajskom Nasionalu, u Evropu je stigao 2006. u Groningen, da bi već sledeće sezone zaigrao za Ajaks. Postigavši 111 golova na 159 utakmica postao je jedan od najtraženijih napadača u Evropi, a to ga je 2010. dovelo u Liverpul za 23 miliona funti.

Nastavio je da briljira i na Enfildu, dao je 82 gola na 133 utakmice i bio najzaslužniji što su "redsi" odigrali najbolju sezonu u poslednjih četvrtveka, ali su ipak ostali bez titule u Premijer ligi.

- Suares je 15. Urugvajac koji će igrati za Barselonu i on nije samo dobar strelac već ima snažan takmičarski duh. On je peti igrač koji je stigao u Barselonu nagradjen Zlatnom loptom za najboljeg evropskog napadača - navodi se u saopštenju Barselone.

Međutim, svi golovi, driblinzi i maestralni potezi Urugvajca su gurniti u drugi plan zbog njegovog sistematskog ujedanja igrača.

Prvo je u Holandiji ujeo Otmana Bakala iz PSV-a, potom je pretprošle sezone ujeo Branislava Ivanovića iz Čelsija, da bi vrhunac dostigao na Mundijalu u Brazilu zarivši gornju vilicu u rame Đorđa Kjelinija iz Italije.

U međuvremenu je bio vinovnik i rasističkog skandala jer je na rasnoj osnovi uvredio Patrisa Evru iz Mančester Junajteda.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: