MOK: Bez Rusije na ZOI 2018.

Svetski sport - Sreda 06.12.2017 - 07:54

Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da zabrani Rusiji učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

Rusija suspendovana zbog sistemskog dopinga Rusija suspendovana zbog sistemskog dopinga

Rusiji je zabranjeno učešće zbog dokaza o državnom sistemskom dopingu na ZOI 2014. u Sočiju, koji je svojom istragom potvrdila WADA (Svetska antidoping agencija), prenele su agencije.

Takođe, Olimpijski komitet Rusije moraće da plati odštetu MOK u iznosu od 15.000.000 dolara, zbog učešća u organizovanju sistema dopinga, dok je tadašnji ministar sporta Vitali Mutko doživotno je suspendovan za bilo kakve aktivnosti u vezi sa Olimpijskim igrama.

Ta odluka podrazumeva da će oni ruski sportisti koji dobiju dozvolu MOK da se takmiče u Južnoj Koreji morati to da čine pod neutralnom olimpijskom zastavom. (kraj) sv

Kako se navodi, u skandalu je učestvovalo preko 1.000 sportista.

Odluku je saopštio predsednik MOK Tomas Bah, posle većanja komisije od četrnaest članova, koji su prethodnih sedamnaest meseci pokušavali da utvrde da li je i koliko država Rusija učestvovala u celom skandalu, počev još od Igara u Londonu 2012.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: