MOK traži zaštitu za "čiste" sportiste

Svetski sport - Petak 30.09.2016 - 08:56

Mok najavljuje da će sa ljudima iz Svetske antidoping agencije razgovarati o „principima za snažniji i nezavisniji antidoping sistem

Razgovaraće se o principima za snažniji i nezavisniji antidoping sistem; Foto: Logo Razgovaraće se o principima za snažniji i nezavisniji antidoping sistem; Foto: Logo

Međunarodni olimpijski komitet će 8. oktobra održati sastanak na kojem će jedna od glavnih tema biti „zaštita čistih sportista“ nakon što je nedavno ruska hakerska grupa Fensi bers objavila medicinske podatke.

Podsetimo, Fensi bers su provalili u sistem Svetske antidoping agencije (WADA) i ukrali poverljive podatke o sportistima koji su imali dozvolu da koriste zabranjene supstance zbog lečenja, a kako je među njima bilo nekoliko veoma zvučnih imena, u svetu se „digla prašina“ zbog atraktivnosti celog slučaja.

Iz tog razloga, ali i brojnih drugih Međunarodni olimpijski komitet najavljuje da će sa ljudima iz Svetske antidoping agencije razgovarati o „principima za snažniji i nezavisniji antidoping sistem“, što podrazumeva intenziviranje zahteva izdatog još u oktobru prošle godine po kome ceo antidoping sistem treba da bude potpuno nezavisan od sportskih organizacija.

Kurir, OK, Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: