Murinjo i Ronaldo ličnosti veka

Svetski sport - Četvrtak 15.01.2015 - 11:08

Fudbalska federacija Portugala, koja ove godine slavi sto godina postojanja, proglasila je Kristijana Ronalda i Žozea Murinja najboljim pojedincima veka.

BETA/AP BETA/AP

Samo 48 sati posle osvajanja treće "Zlatne lopte", napadač Real Madrida i kapiten nacionalnog tima proglašen je najboljim igračem veka, ispred Luiša Figa i Euzebija.

S druge strane, menadžer Čelsija trijumfuvao je u konkurenciji Artura i Hosea Manuela Hose Marije Pedrota.

Umesto Ronalda, koji se sprema za revanš meč Kupa Kralja sa Atletiko Madridom, nagradu je primio njegov menadžer Horhe Mendes.

- Za mene kao Portugalca, osećam se veoma ponosno što imam igrača koji nastupa na ovom nivou. Imamo priliku da gledamo najboljeg atletu u istoriji - rekao je Mendes.

Takođe, na svečanosti u Eštorilu, za najboljeg arbitra proglašen je Pedro Pronsa, najbolji igrač futsala je Rikardinjo, a izabran je i najbolji tim u istoriji Portugala.

Portugal: Viktor Bajia - Fernando Kouto, Žoa Pinto, Rikardo Karvaljo, Umberto Koeljo - Mario Kolunja, Rui Košta, Luiš Figo - Futre, Euzebio, Kristijano Ronaldo

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: