Murinjo: Matić najbolji – naš džin

Svetski sport - Ponedeljak 10.11.2014 - 12:05

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da Nemanja Matić radi "džinovski" posao za ekipu od kada se vratio na Stamford Bridž u januaru.

Beta/AP Photo/Nikola Solic Beta/AP Photo/Nikola Solic

Ne prođe ni deset dana a da Portugalac ne pohvali visokog Ubljanina, koji svojim partijama u 2014. godini svakako zavređuje zvanje trenutno najboljeg zadnjeg veznog fudbalera sveta.

- On je najbolji igrač, kategorično je odgovorio Murinjo. U ovom trenutku, on je džin, ali ne zbog svoje visine i građe, već zbog načina na koji igra. On je naš džin - podvukao je Murinjo.

Srpski reprezentativac vratio se među "Plavce" u januaru iz Benfike, na svakom meču od povratka pruža sve bolje partije, a u pobedi protiv Liverupula (2:1) ponovo je proglašen igračem susreta. Odmah posle duela na Enfildu, Sesar Aspilikueta izneo je niz pohvala na račun našeg asa.

- On je doveden u komplikovanom prelaznom roku, jer igrači koji dođu na zimu potoše drugu poluseznou na adaptaciju, ali ne i on. Bio je i ranije Čelsijev igrač, a sa unapređivanjem svoje igre nastavio je odmah po dolasku - rekao je Murinjo.

Takođe, gospodin Specijalni pohvalio je mentalitet svoje ekipe, uporedivši ga sa šampionskim sastavima koje je vodio ranije tokom karijere.

- Bio sam šamion u različitim zemljama, sa različitim klubovima. I, mentalitet mojih ekipa je uvek bio takav. Tako je bilo i u Interu, i u Portu, i u Madridu. Po tome se ne razlikuje ni tim koji sam vodio prvi put kada sam radio u Londonu. Prezadovoljan sam što vodim momke koji su spremni da se žrtvuju za tim, momke koji su spremni da daju sve od sebe, da guraju samo napred - kako bi pomogli timu - zaključio je Mo.

Čelsi igra sjajno ove sezone, a koliko dobro igra ekipa Romana Abramoviča najbolje oslikava podatak da su gubili samo 32 minuta bili u rezultatskom zaostatku, na do sada odigranih 19 mečeva. Prvi su u Premijer ligi sa 29 bodova iz 11 mečeva, dok u Ligi šampiona imaju po dve pobede i remija.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: