NBA: Top10 velikog Peđe

Svetski sport - Sreda 17.12.2014 - 05:58

NBA liga izbacila je na svom "Youtube" kanalu najboljih deset poteza u karijeri Predraga Stojakovića.

Predrag Stojaković NBA Predrag Stojaković NBA

Sakramento Kingsi će u noći između utorka i srede povući dres sa brojem 16 koji je srpski košarkaš nosio sa velikim uspehom.

Jedan od najboljih šutera u istoriji u NBA ligi proveo je 13 sezona, a 2011. je sa Dalasom postao šampion.

Tokom 13 sezona u najjačoj ligi sveta igrao je za Sakramento, Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas. Tokom NBA karijere prosečno je beležio 17 poena, imao je 40% uspešnosti u šutu za tri poena (deveti po ubačenim trojkama u istoriji).

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi sa kojom je 1994. godine osvojio titulu, a nakon toga se preselio u grčki PAOK. U Solunu se zadržao četiri godine, a onda je otišao u NBA ligu i Sakramento Kingse.

U prestonici Kalifornije igrao je najbolju košarku u karijeri pa je čak tri puta bio učesnik i Ol-star vikenda. Tokom sezone 2003-04 imao je 24,2 poena i 6,2 skoka po utakmici, ali sa Kingsima nije uspeo da osvoji toliko željeni šampionski prsten.

2006. je trejdovan u Indijanu, ali se tamo nije dugo zadržao. Naredne četiri godine provedene u Nju Orleansu ostaće upamćene po brojnim problemima sa povredama, ali i rekordu karijere. 14. novembra 2006. godine protiv Šarlota postigao je 42 poena i postao jedini igrač u istoriji NBA koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoju ekipu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: