Nezadovoljni Murinjo promenio kompletan tim!

Svetski sport - Ponedeljak 23.01.2017 - 07:54

Potez nezabeležen u istoriji Mančester Junajteda.

Promenio i decu koja dohvataju lopte FOTO: Getty Images Promenio i decu koja dohvataju lopte FOTO: Getty Images

Neko će reći, sve mu smeta, oni kojima je simpatičan da vodi računa o detaljima.

Naime, otkriveno je da je Murinjo praktično promenio i decu koja dohvataju lopte.

Tradicionalno tu čast da stoje oko terena i vraćaju loptu u igru imali su klinci iz Mančesterove fondacije, ali prema mišljenju menadžera oni to nisu radili dovoljno brzo.

Po njemu to je ključ kada se protivnik brani, pa je Murinjo rešio da promeni stvari.

Napravio je potez koji se mnogim romanticima neće svideti, umesto pomenutih klinaca, kraj terena će stajati stariji, članovi Junajtedovog tima do 16 godina koji su brži i spretniji, Murinjo računa da će to pomoći da se lopta brže vraća u igru i spreči protivnik da namesti odbranu kada njegov tim ima priliku da napadne.

To je Murinjo, setimo se da je došao u sukob sa radnicima u trening centru koji su iskoristili čunjeve za trening kako bi obeležili mesto radova. Odgovor je bio tipičan za Portugalca, sakrio im je alat, kako ne bi radili narednog dana...

Murinjo je inače optuživao protivnike na gostovanjima da njihovi dečaci koji dohvataju lopte namerno odugovlače, jednom je čestitao Lesterovim klincima kako kradu vreme, a u drugoj prilici posavetovao domaći klub da stavi kravu na sredinu terena kako se meč ne bi igrao.

Bilo je to protiv Njukasla, kada je vodio Čelsi 2014. godine.

Istini za volju, on je zahtevao od fondacije "Mančester Junajted" da obuči klince da brže vraćaju loptu, ali nije bio zadovoljan progresom, pa se već protiv Liverpula prošle nedelje odlučio za stariju decu koja su na par godina od prvog tima, odnosno seniorskog fudbala.

Sada se svi pitaju, šta će se desiti, ako Junajted vodi kod kuće i potrebno je da uspori igru?

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: