Nojer kandidat za Zlatnu loptu

Svetski sport - Subota 06.12.2014 - 15:21

Golman minhenskog Bajerna Manuel Nojer rekao je da mu je velika čast što se nalazi u užem izboru za "Zlatnu loptu“.

Beta/AP Photo/Martin Meissner Beta/AP Photo/Martin Meissner

Nemački reprezentativac se nalazi među trojicom kandidata za prestižnu nagradu, uz fudbalera Reala Kristijana Ronalda i Lionela Mesija iz Barselone.

Nojer je na taj način postao prvi golman posle Olivera Kana koji se našao u užem izboru, a njegov prethodnih bio je drugi u izboru za najboljeg fudbalera 2002. godine.

Mesi i Ronaldo su ove godine postigli više od sto golova i Nojer ističe da je neizbežno da će se oni izdvojiti više od onih igrača kojima je cilj da ih zaustave.

- Za golmana, ovo je nešto posebno. Veoma sam ponosan što sam među najboljom trojicom. Tako vidite koliko je težak posao golmana. Šta nama ostaje posle meča? Scene ispred gola na kojima su napadači su uvek najzanimljiviji trenuci meča. Ali, spektakularnost nije za mene, ja samo želim da igram za svoj tim - rekao je Nojer.

Nojer je sa Bajernom ove godine osvojio "duplu krunu", a potom je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem je i poneo "Zlatnu rukavicu", a takođe je izborio mesto i u najboljem timu.

- U Bajernu, želimo loptu stalno u svom posedu, pa sam ponekad kao 11. igrač na terenu. Uključen sam u početak akcija, više imam kontakta sa loptom. Ponekad rizikujem, ali je to sve u služni tima - istakao je Nojer.

Do sada je samo jedan golman osvojio nagradu za najboljeg fudbalera godine, a to je pošlo za rukom samo Levu Jašinu 1963. godine.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: