Novak skida još jedno Rafino dostignuće

Svetski sport - Utorak 21.07.2015 - 09:12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković polako prepravlja dostignuća koja je tokom karijere ostvario Rafael Nadal.

Novak piše tenisku istoriju na svim poljima. Foto: Clive Brunskill/Getty Images Novak piše tenisku istoriju na svim poljima. Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je u ponedeljak počeo 156. nedelju na vrhu ATP liste, tokom trećeg mandata u karijeri na ovoj poziciji.

Novak je takođe započeo 55. uzastopnu sedmicu kao prvoplasirani i sada mu fali samo jedna da se izjednači sa Rafom, koji je najduže vladao 56 nedelja u nizu. Po tom parametru, najbolji srpski sportista je tek na 11. mestu, ali je realno da se uskoro nađe među u Top 5.

Ispred njega su još Džon Mekinro sa 58, Lejton Hjuit (75), Ivan Lendl (80), Pit Sampras (82), Džimi Konors (84), Pit Sampras (102), Ivan Lendl (157), Džimi Konors (160) i Rodžer Federer (237).

Takođe, Đoković je u vrhu po ukupnom broju nedelja provedenih na prvom mestu, gde mu 14 sedmica fali da izjednači uspeh Džona Mekinroa koji je vladao 170 nedelja.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: