Pali Arsenal i Atletiko

Svetski sport - Četvrtak 26.02.2015 - 07:20

Fudbaleri Monaka na korak su od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona posle 3:1 na Emiratima, dok Leverkuzen na revanš Atletiku u Madridu nosi 1:0.

Beta/AP Photo/Matt Dunham Beta/AP Photo/Matt Dunham

Monako je stvorio veliku prednost nad favorizovanim protivnikom koji će sada morati da postigne najmanje tri gola u revanšu ukoliko želi prolaz dalje.

Leverkuzen je bio bolji rival protiv Atletiko Madrida i stekao minimalnu prednost koju će braniti na stadionu aktuelnog vicešampiona Evrope.

Monako je odigrao veoma pametnu utakmicu u Londonu i stekao veliku zalihu pred revanš na stadionu "Luj drugi".

Tragičar meča definitivno je napadač "Tobdžija" Olivije Žiru, koji je propustio najmanje četiri stopostotne prilike.

Kondgobija je doneo prednost gostima sredinom prvog dela igre, kada je šutirao sa 25 metara, a lopta je na putu do gola pogodila Pera Mertezakera i prevarila golmana Ospinu. Domaći su promašivali, a gosti to surovo kažnjavali.

Novi šok na "Emiratima" stigao je početkom drugog dela igre – Sančes je izgubio loptu, sevnula je brza kontra i Berbatov je pogodio za 0:2.

Nastavio je engleski predstavnik sa pritiskom, šanse su se ređale, a mnogima je laknulo kada je rezervista Aleks Okslejd-Čemberlen postigao lep gol u prvom minutu nadoknade.

Ipak, igrači Arsena Vengera krenuli su po izjednačenje, a to srljanje kaznio je Karasko u poslednjim trenucima meča, donevši veliki capital "Kneževima".

U drugom meču večeri viđena je mnogo tvrđa utakmica u kojoj je domaćin Leverkuzen izvukao minimalac protiv Atletika. "Farmaceuti" su bili bolji tokom većeg dela meča, Spahić je pogodio stativu sjajnim šutem, a pobedonosni gol dao je Čajhanolu u prvoj trećini drugo poluvremena.

Do kraja je bundesligaš mogao još nekoliko puta da zatrese mrežu golmana Moje, ali ni ovako neće nezadovoljan putovati u Madrid.

Blizu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona posle prvih mečeva su još Barselona, Juventus i Real Madrid.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: