Poraz BiH, Holandija poklekla u 90'

Svetski sport - Sreda 10.09.2014 - 05:45

U utorak su odigrani preostali mečevi prvog kola kvalifikacija za EURO2016, a viđeno je nekoliko interesantnih rezultata.

Beta/AP Photo/Amel Emric Beta/AP Photo/Amel Emric

Hrvatska je na Maksimiru teškom mukom pobedila Maltu sa 2:0, dok je Bosna i Hercegovina poražena u Zenici od Kipra rezultatom 2:1.

Italija je bila sigurna u Norveškoj i slavila sa 2:0, a Češka je golom Bilarža u prvom minutu nadoknade savladala Holandiju.

Island je iznenađujuće bio ubedljiv protiv Turske sa 3:0, dok je Andora protiv Velsa poklekla tek poslednjih desetak minuta.

U prvom terminu od 16 časova odigrana su dva meča – Kazahstan i Letonija završili su bez golova, dok je Bugarska pogotkom Hristova u 87. minutu slavila u Azerbejdžanu.

U okviru grupe A Island je razbio Tursku sa 3:0 i tako zabeležio najveću pobedu u istoriji u kvalifikacijama za neko veliko takmičenje.

Domaće je u vođstvo doveo Bodvarson u 18. minutu, kada je iskoristio dodavanje Sigurdsona. Posle asistencije fudbaler Svonsija se upisao u strelce u drugom poluvremenu, a minut posle njega Sigtorson je postavio konačan rezultat.

Posao je domaćima bio olakšan, pošto je Toprak u razmaku od 55. do 59. minuta dobio dva žuta kartona.

Češka je iznenadila Holandiju u Pragu sa 2:1, najviše zahvaljujući golu Bilarža u prvom minutu nadoknade. Reprezentativac Češke iskoristio je grešku Janmata koji je glavom hteo da vrati loptu Silesenu i posle odbitka od stative je ubacio u mrežu.

Prethodno je izabranike Petera Vrbe u vođstvo doveo Dočkal fenomenalnim golom u 21. minutu, pre nego što je De Vrij izjednačio početkom drugog dela igre.

Kazahstan i Letonija odigrali su meč bez golova.

U grupi B posle prvog kola na čelu je iznenađujuće Kipar, koji je u Zenici slavio protiv Bosne. Nije se činilo da će biti tako kada je Ibišević na samom startu sa peterca sproveo centaršut Vrsajevića.

Do poluvremena Kristofi je izjednačio, a isti igrač postigao je i drugi gol za Kipar, u 73. minutu. Priliku Bosancima donese remi propustio je Miralem Pjanić, koji nije realizovao penal u poslednjim minutima.

Andora je u Velsu prvi put povela otkad igra fudbal, strelac je bio Lima sa bele tačke, ali je preokret doneo najbolji igrač domaćih Garet Bejl sa dva pogotka.

Italija je bila sigurna u Norveškoj i slavila golovima novajlije Zaze i Bonučija, dok je Bugarska u Azerbejdžanu stigla do pobede u 87. minutu preko Hristova.

Prethodno je Bugarima prednost doneo Mićanski, da bi Nazarov u drugom poluvremenu iskoristio uspavanost odbrane i sa više od 30 metara savladao Stojanova.

Rezultati:
A grupa:
Kazahstan - Letonija 0:0
Češka - Holandija 2:1
(Dočkal 22, Pilar 90+1 - De Fraj 55)
Island - Turska 3:0
(Bodvarson 18, Sigurdson 76, Sigtorson 78)

B grupa:
Andora - Vels 1:2
(Lima 6. penal - Bejl 22, 81. penal)
Bosna i Hercegovina - Kipar 1:2
(Ibišević 6 - Hristofi 45, 73)

H grupa:
Azerbejdžan - Bugarska 1:2
(Nazarov 54 . Micanski 14, V.Hristov 87)
Hrvatska - Malta 2:0
(Modrić 46, Kramarić 81)
Norveška - Italija 0:2
(Zaza 16, Bonuči 62)

Reprezentacija Srbije startuje u I grupi kvalifikacija 11. oktobra na gostujućem terenu protiv Jermenije

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: