Rafa raskida saradnju sa stricem?

Svetski sport - Utorak 06.10.2015 - 10:27

Španski teniser Rafael Nadal navodno je na pragu najveće odluke u dosadašnjoj karijeri – Španac razmišlja da prekine saradnju sa stricem Tonijem.

Mora nešto da promeni zbog katastrofalne sezone; Foto: Julian Finney/Getty Images Mora nešto da promeni zbog katastrofalne sezone; Foto: Julian Finney/Getty Images

Pojavile su se glasine da bi Toni, dugogodišnji trener i mentor Rafe, mogao da se povuče sa mesta trenera i dozvoli svom pulenu da pronađe novog.

54-godišnji stručnjak koji je stvorio jednog od najboljih igrača u istoriji ’belog sporta’ rekao je za AFP da bi Nadal mogao da dovede novog „super-trenera“ ukoliko uskoro stvari ne krenu željenim tokom.

„Mislim da je potrebno da pitate Rafaela.

Istina je da ove godine u padu, ali sam siguran da nas uskoro očekuje Rafaelof povratak.

Možda ako sledeće godine ne bude igrao dovoljno dobro, mislim da će onda početi da razmišlja o određenim promenama u igri, ili svom timu“, rekao je Toni na pitanje o novom treneru.

Spomenuti „super-trener“ mogao bi da bude neki bivši teniser koji zna kroz šta igrači prolaze.
 
Ova praksa već nekoliko godina popularna je na ATP Turu – najboljeg na svetu Novaka Đokovića trenira Boris Beker, Stefan Edberg na čelu je tima Rodžera Federera, dok je Endija Marija vodio Ivan Lendl u vreme kada je Britanac osvojio dva Gren slema i zlato na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nadal se na početku godine vratio posle duge pauze zbog povreda, ali je imao katastrofalnu sezonu.

Osvojio je tri manja turnira i zabeležio čak 15 poraza u 60 mečeva.

Zbog toga je bio na pragu ispadanja iz Top 10, a trenutno zauzima osmu poziciju.

„Imamo tim, a ja sam Rafaelov trener oduvek, otkad je imao tri godine.

Sve je uvek dobro funkcionisalo za nas“, dodao je Toni.

Posle poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Đokovića, Džon Mekinro istakao je da bi momak sa Maljorke morao da promeni nešto u svom timu.

Međutim, upravo je Novak naveo da za to nema potrebe.

„Ne vidim neki veliki razlog da se to desi.

Po onome što ja vidim, nije neophodno.

Osvojio je 14 Gren slem titula.

Jedan je od najboljih igrača svih vremena kada je sa stricem Tonijem, koji je sam njim tokom čitave karijere“, rekao je Đoković posle trofeja na Vimbldonu ove godine.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: