Rekordan transfer uzdrmao Italiju

Svetski sport - Četvrtak 28.07.2016 - 08:55

Najoštrije komentare na temu rekordnog transfera ovog leta i najvećeg u istoriji Serije A, dao je legendarni Frančesko Toti, koji je imao preteranu reakciju, sa elementima rasizma

Iguain prešao u Juventus za 90 miliona evra; Foto: Tanjug Iguain prešao u Juventus za 90 miliona evra; Foto: Tanjug

Prelazak Gonzala Iguaina iz Napolija u Juventus za 90 miliona evra uzdrmao je italijanski fudbal.

U Napulju su svi besni jer smatraju da ih je Argentinac izdao, dok neutralni posmatrači negoduju što se u najpopularnijem sportu na svetu danas sve događa po diktatu novca.

Najoštrije komentare na temu rekordnog transfera ovog leta i najvećeg u istoriji Serije A, dao je legendarni Frančesko Toti, koji je imao preteranu reakciju, sa elementima rasizma.

- Za mene je sve to katastrofa. Fudbaleri su danas kao Cigani, jer ne slušaju svoje srce, nego samo jure za novcem.

Menjaju klubove, umesto da im budu verni. To za Iguaina me i ne čudi, stranci kod nas u Italiju dolaze samo da bi zaradili - rekao je 39-godišnji Toti, koji je celu karijeru proveo u Romi.

- Imao sam i ja ranije priliku da uzmem ogromne pare, ali nisam hteo nigde da idem. Za mene je fudbal strast, a ne novac.

"Princ Rima" je ogorčen i zbog činjenice da se mnogo ulaže u strane fudbalere, da su precenjeni i da ih je previše u Italiji.

- Čini mi se da je gazdama sada bitnije da imaju što više igrača iz inostranstva, kao da su to sve Maradone što ih dovode.

Kod nas u Romi italijanski jezik se skoro i ne priča više, već samo engleski jer su stranci postali većina u timu - bez dlake na jeziku kaže Toti.

Još teže reči stižu iz redova Napolitanaca, što je razumljivo, jer je Iguain tamo imao status božanstva od 2013, kada je došao u klub iz Reala.

- Ovo je izdaja i velika nezahvalnost. Iguain je bacio u blato tri divne godine.

Trčao je u zagrljaj našim navijačima, pevao sa njima navijačke pesme, slikao se, a onda je sve to naprasno zaboravio - izjavio je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis.

- Još ne verujem da je mogao na ovakav način da ode.

Prvi čovek tima iz Napulja je napao i upravu Juventusa.

- Tačno je da je postojala klauzula o otkupu za 90 miliona evra. Ali, nije u redu da odigraju tako prljavo i u tajnosti ga odvedu na medicinske preglede - kaže De Laurentis.

POTISNUO NEJMARA NA ČETVRTO MESTO

NA listi najvećih transfera svih vremena, Iguain (90 miliona evra) je došao na treće mesto, iza Bejla (101) i Ronalda (94), a na četvrtu poziciju je potisnuo Nejmara (88,2).

Argentinac je postao najskuplji Južnoamerikanac svih vremena, a u Seriji A će biti najplaćeniji igrač sa 7,5 miliona godišnje.

REKORDERI
1. Bejl (Totenhem - Real) 101,0
2. K. Ronaldo (M. junajted - Real) 94,0
3. Iguain (Napoli - Juventus) 90
4. Nejmar (Santos - Barselona) 88,2
5. Suarez (Liverpul - Barselona) 81,7

2016/2017.
1. Iguain (Napoli - Juventus) 90
2. Hulk (Zenit - Šangaj SIPG) 55,8
3. G. Džaka (Borusija M. - Arsenal) 45,0
4. Mhtarijan (Borusija D. - M. Junajted) 42,00
5. Mane (Sautempton - Liverpul) 41,2
* U milionima evra ("Transfermarkt")

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: