Robi: Mesi najbolji u istoriji

Svetski sport - Nedelja 02.11.2014 - 13:55

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da Lionela Mesija smatra najboljim fudbalerom u istoriji u intervjuu za “Jutarnji list”.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Prosinečki je kao argument za takvu tvrdnju istakao tri sezone tokom kojih je Argentinac postigao nešto što pre njega niko nije uspeo.

Napadač Barselone je osvojio "Zlatnu loptu" na Svetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem je njegova reprezentacija poražena od Nemačke posle produžetaka.

Međutim, Mesijeva forma i fizička spremnost su bili tema mnogih polemic ove godine, mnogi stručnjaci su čak izjavili da je izgubio strast prema fudbalu, dok su drugi istakli da su povrede uticale na njega.

Prosinečki takođe priznaje da Mesi nije bio na svom nivou prošle sezone, ali naglašava da Argentincu nema ravnog, uprkos neverovatnoj formi u kojoj je fudbaler Reala Kristijano Ronaldo u poslednjih 12 meseci.

- Za mene, Mesi je broj jedan. Dobro, prošla sezona mu nije bila sjajna, ali je u prethodne tri igrao kao niko u istoriji - rekao je Prosinečki.

Mesijeva saradnja sa Nejmarom je praktično procvetala ove sezone, ali su u poslednje dve utakmice, na kojima im se pridružio Luis Suares, Katalonci doživeli poraze. Iako mnogi smatraju da njih trojica ne mogu da igraju u istom timu, Prosinečki se ne slaže.

- Johan Krojf, koji mi je bio trener, i ja ga poštujem mnogo, kaže da Mesi, Nejmar i Suares ne mogu da igraju zajedno. Ali, ja kažem da mogu. Ego može da napravi probleme, ali Nejmar i Suares vrlo dobro znaju da je Mesi broj jedan i svi su glavni trofeja, posebno Suares, koji ih i nema. Razočarali su protiv Reala, ali su i dalje najbolji tim u istoriji. Navijač sam Reala, ali da me pitate koga bih želeo da treniram, rekao bih Barselonu - istakao je Prosinečki.

Što se tiče trenera, Prosinečki je istakao da iako Pepa Gvardiolu smatra najboljim taktičarem u fudbalu, veruje da je Dijego Simeone zaslužio da bude proglašen za najboljeg trenera na svetu ove godine.

- Moj glas ide Gvardiolu, ali moram da priznam da je Simeone postigao najviše, jer Real, Barselona i Bajern imaju Ferarije, a on ima samo BMW i ipak je osvojio Primeru - našalio se Prosinečki.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: