Ronaldo doneo Realu Superkup

Svetski sport - Sreda 13.08.2014 - 06:55

Fudbaleri Real Madrida osvojili su trofej Superkupa Evrope, pošto su u Kardifu savladali ekipu Sevilje – 2:0 (1:0).

Beta/AP Photo/Alastair Grant Beta/AP Photo/Alastair Grant

Madriđani su tako stigli do svog drugog trofeja, posle trijumfa 2002, dok je Sevilja ostala na onom osvojenom 2006, uz drugi poraz u finalima.

Junak pobede desetostrukog prvaka Evrope bio je Kristijano Ronaldo sa dva pogotka. Portugalac je u prvom delu igre bio prezan na asistenciju Gareta Bejla u 30. minutu, da bi posle četiri minuta igre u nastavku pâs Karima Benzeme pretvorio u konačan rezultat.

Trener "kraljevskog kluba" izveo je na stadionu Kardif Sitija najjaču postavu, pošto su se u startnih 11 našla letošnja pojačanja plaćena 105 miliona – Nemac Toni Kros i Kolumbijac Hames Rodriges.

Real je od prvog do poslednjeg minuta držao kontrolu, lagano diktirao tempo, da bi posle drugog gola dodatno spustio "gas". U uvodnim minutima meča videli smo dominaciju Madriđana kroz posed, ali ne i ozbiljniju priliku. Ipak, bolju igru svog tima Ronaldo je krunisao na isteku pola časa igre.

Portugalac je pametno promenio stranu, istrčao kontu, i na kraju savršen centaršut Gareta Bejla uklizavanjem lagano pretvorio u vođstvo.

Sevilja se otvorila u nastavku, ali je Ronaldo to kaznio već posle četiri minuta igre u nastavku. Benzema je primio loptu na tridesetak metara i poslao je do Kristijana na levu stranu – a ovaj je posle prijema smešta snažnim udarcem, od ruke Beta, u gornji desni ugao gola.

Meč je praktično bio gotov već tada, Real je do kraja igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno, dok je Sevilja samo u poslednjih pet minuta imala kontrolu i pokušala da barem ublaži poraz.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: