Ronaldo otvara 30 škola fudbala u Kini

Svetski sport - Utorak 29.09.2015 - 11:57

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Luis Nazario Ronaldo da Lima otvoriće 30 škola fudbala u Kini, prenosi tamošnja državna agencija Šinhua.

Kina želi da dobije organizaciju Mundijala; Foto: Getty Images Kina želi da dobije organizaciju Mundijala; Foto: Getty Images

Prva škola biće otvorena u novembru, a ustanove će uglavnom biti raspoređene u Pekingu, Šangaju i Šenženu.

Ideja je potekla od kineskog predsednika Si Đinpinga, velikog ljubitelja fudbala, koji se zalaže da azijska zemlja u skorijoj budućnosti dobije organizaciju Svetskog prvenstva i ima za cilj reformu i napredak ovog sporta.

"Ako se izuzme poslovni deo, glavni razlog mog dolaska u Kinu je taj što ovde ima dosta fudbalera i navijača, dok su vlast i civilni sektor fokusirani na razvoj fudbala.

Nadam se da će moje metode treninga doprineti razvoju fudbala.

Ovde postoji velika baza, ali nedostaje pravilan metod i koncept treniranja", rekao je Ronaldo, dvostruki prvak sveta sa 'Selesaom'.

Mnogi ga smatraju za najboljeg napadača svih vremena, a tokom karijere nastupao je za Kruzeiro, PSV, Barselonu, Inter, Real, Milan i Korintijans.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: