Ronaldo stigao Raulov rekord!

Svetski sport - Četvrtak 01.10.2015 - 10:15

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo u trijumfu nad Malmeom nije samo postigao 500. gol u karijeri, već je izjednačio rekord ’kraljevskog kluba’.

Prosek od preko 50 golova po sezoni; Foto: Getty Image Prosek od preko 50 golova po sezoni; Foto: Getty Image

Portugalski fudbaler je postigao dva gola u pobedi rezultatom 2:0 u okviru drugog kola Lige šampiona, što znači da je bio strelac 501 put na 753 utakmice kada se u obzir uzmu klubovi za koje je nastupao i reprezentaciju.

30-godišnji Ronaldo, i dalje aktuelni najbolji fudbaler sveta, postigao je deset golova na poslednjih šest utakmica za Real i tako se izjednačio sa Raulom na listi najboljih strelaca Madriđana.

Reprezentativac Portugala je u trijumfu nad Malmeom broj svojih golova u dresu ’kraljevskog kluba’ doveo do 323, koliko je upisao i Raul na 741 utakmici dok je igrao za klub sa stadiona „Santjago Bernabeu“.

Razlika između Ronalda i Raula je u tome da je Portugalcu bilo potrebno manje od polovine broja tih utakmica da bi se izjednačio sa legendarnim španskim fudbalerom.

Ronaldo je do sada 308 puta nosio dres Reala.

„Presrećan sam. Želim da se zahvalim svojim saigračima koji su mi pomogli da dođem do ovog broja golova i srušim rekord u najvećem klubu na svetu.

To je velika čast“, rekao je Ronaldo.

Trener Reala Rafael Benites istakao je da je neverovatno kojom brzinom je Ronaldo postao novi rekorder.

„Prestigao je Raula, koji je bio fenomen i to pokazuje da je postigao mnogo golova.

Nadam se da ne postoji granica za njega.

Sama činjenica za koje vreme je došao do takvog dostignuća mu daje veću vrednost“, naglasio je Benites.

Ronaldo je u Real stigao 2009. godine za tadašnji rekordni transfer od 94 miliona evra iz Mančester Junajted, za koji je postigao 118 golova.

Uz to, 55 puta je bio strelac za reprezentaciju Portugala, a pet puta za Sporting.

„Ono što Ronaldo radi je neverovatno, on je na nekom drugom istorijskom nivou“, rekao je Raul ranije ove nedelje.

„Neverovatno je šta je postigao za samo šest sezona, ima prosek od preko 50 golova po sezoni, a ranije je bilo teško stići i do broja od 20 golova.

Nadam se da će još dugo postizati golove i pomagati timu na putu do brojnih titula“.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: