Ronaldu ponovo Zlatna lopta

Svetski sport - Utorak 13.01.2015 - 07:19

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo drugi put u nizu, a treći u karijeri, osvojio je priznanje FIFA "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera godine.

Beta/AP Photo Beta/AP Photo

On je pobedio u konkurenciji fudbalera Barselone Lea Mesija, koji je do sada četiri puta osvajao tu nagradu, i golmana minhenskog Bajerna Manuela Nojera.

Ronaldo je prošle sezone sa Realom osvojio jubilarnu 10. titulu u Ligi šampiona, Kup Kralja i trofej u Svetskom klupskom prvenstvu.

- Hvala svima koji su glasali. Zahvaljujem se i svom treneru i saigračima. Ovo je bila neverovatna godina. Ova nagrada je nešto jedinstveno i daje mi motiv da napredujem što više, želim da postajem najbolji fudbaler svih vremena - rekao je Ronaldo.

Najbolji trener u 2014. je selektor Nemačke Joakim Lev. Osim njega u konkurenciji su bili Karlo Ančeloti i Dijego Simeone. Lev je sa "pancerima" osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Za najboljeg trenera iz ženskog fudbala porglašen je Ralf Kelerman koji vodi Volfsburg.

Najboljih 11 u 2014. godini su: Nojer, Lam, Ramos, Luiz, Silva, Inijesta, Kros, Di Marija, Roben, Ronaldo, Mesi.

Zlatnu loptu u konkurenciji dama dobila je Nemica Nadin Kesler. Brazilka Marta i Amerikanka Ebi Vambah takođe su bile nominovane za ovu nagradu.

Nagradu "Ferenc Puškaš" za najbolji gol dobio je Hames Rodriges. Kolumbijac je fenomenalan pogodak postigao na meču Svetskog prvenstva u Brazilu sa Urugvajem. U užem izboru bili su još Stefani Roče i Robin van Persi.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: