Safarova izbacila Šarapovu!

Svetski sport - Ponedeljak 01.06.2015 - 13:29

Češka teniserka Lusi Safarova napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira, eliminacijom prošlogodišnje šampionke Marije Šarapove.

Beta/AP Photo/Christophe Ena Beta/AP Photo/Christophe Ena

Safarova je odigrala fenomenalan meč protiv Šarapove pobedivši je rezultatom 7:6, 6:4, posle nešto manje od dva sata igre.

Ona će u borbi za polufinale igrati protiv Španjolke Garbinje Muguruse koja je bila bolja od Italijanke Flavije Penete rezultatom 6:3, 6:4.

Poput Lusi, i Mugurusa je odigrala odličan meč i još jednom pokazala da najviše voli da igra na Rolan Garosu.

Safarova je kontrolisala meč od prvog do poslednjeg poena, najviše zahvaljujući savršenom riternu koji joj je omogućio da konstantno napada. Veliki broj loptica završavao je duboko u polju protivnice, a poeni su neretno završavani već sledećim udarcem, obično forhend dijagonalom.

Iako se druga teniserka planete u nekoliko navrata vraćala uz dosta sreće, nije imala snage za potpuni preokret.

Češka predstavnica je bolje otvorila duel – već u trećem gemu je stigla do brejka, ali je Šarapova brzo izjednačila na 3:3. Do kraja prvog seta nije bilo previše uzbuđenja, pa se otišlo u taj brejk. Dodatni gem Safarova je furiozno startovala, da bi ga nakon početnih 5:1 lagano privela kraju.

Nastavila je devojka iz Brna u istom ritmu, a rani brejk u drugom setu omogućio joj je da kontroliše ritam. Ponovo je riternom razbijala Mašu i lako došla do 3:0. Tada je i Ruskinja krenula da podiže nivo igre, pa je uz pomoć sudije izvršila pritisak na servis protivnice i izjednačila na 3:3.

Ponovo se ušlo u neizvesnu završnicu seta – Safarova je u desetom gemu promašila balon koji je pao na liniju, ali je kod druge meč lopte još jednom napala forhednom po dijagonali za najveće iznenađenje u Bulonjskoj šumi.

Čehinja je bila mnogo bolja u polju – upisala je 34 direktna poena i 22 neiznuđene greške, dok je Šarapova bila u minusu (20:26).

Safarova u sledećoj rundi ide na Mugurusu, a njih dve nalaze se u polovini žreba sa našom Anom Ivanović. Ivanovićeva je jedina teniserka iz tog kraka kostura koja je ikada igrala u finalu Gren slema.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: