Šarapova: Mislila sam da sam genije

Svetski sport - Subota 21.06.2014 - 15:18

Ruska teniserka Marija Šarapova izjavila je u intervjuu za Gardijan da je bilo teško ostati na zemlji posle osvajanja Vimbldona sa samo 17 godina.

Marija Šarapova Marija Šarapova

Šarapova je pre tačno deset godina u finalu Vimbldona savladala Serenu Vilijams sa 6:1, 6:4.

- Može da se kaže: "Imala je 17 godina, osvojila je turnira, imala je sjajne dve nedelje i može samo da nastavi na tom talasu". Ipak, uspela sam da ne poletim, iako sam sa time imala problema u početku jer sam mislila da sam genije - rekla je Šarapova.

- Gledala sam snimke s tog turnira, ali ne mnogo. Uvek mislim da je bolje ne gledati prečesto jer onda imaš osećaj kao da se tek dogodilo - dodala je Ruskinja u intervjuu za Gardijan.

Dve godine kasnije Šarapova je osvojila i US open.

- Na tom Vimbldonu sam tako malada uspela da igram odlično u drugoj sedmici Gren slem turnira. Dve sezone kasnije igrala sam u finalu US opena sa Žistin Enan, teniserkom sa kojom sam se dosta mučila tokom karijere, i uspela sam da pobedim. Veoma sam ponosna na ta dostignuća - izjavila je 27-godišnja Ruskinja.

Posle te titule, Šarapova je osvojila još tri Gren slem titule – Australijan open 2008. godine i još dva Rolan Garosa (2012, 2014).

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: