Sereni nova titula

Svetski sport - Ponedeljak 24.08.2015 - 09:38

Prva teniserka sveta Serena Vilijams nastavila je dominaciju ženskim tenisom, novom titulom na WTA turniru u Sinsinatiju.

Američka teniserka nastavlja dominaciju. Photo by Rob Carr/Getty Images Američka teniserka nastavlja dominaciju. Photo by Rob Carr/Getty Images

Serena je u finalu Sinsinatija Rumunku Simonu Halep rezultatom 6:e, 7:6 (7-5), posle 100 minuta igre.

Vilijams je odbranila titulu u Sinsinatiju, osvojila peti trofej ove sezone i stigla do 69. u karijeri. Takođe, u sedmom međusobnom duelu sa Simonom zabeležila je šestu pobedu.

Amerikanka je loše počela, pošto je Halep već u prvom gemu napravila brejk, ali se prva teniserka sveta sredinom seta prvo vratila u meč, a potom i preokrenula rezultat. Od rezultata 3:3 Vilijams je vezala tri gema i tako posle 32 minuta stigla do prednosti od 1:0.

Teniserke su u drugom setu vodile veliku borbu, gemovi su dugo trajali, napravile su po jedan brejk, pa je sve rešeno u taj-brejku. Amerikanka se bolje snašla u dodatnom gemu, dobila je taj deo igre sa 7:5 i ujedno i meč posle sat i 40 minuta.

Ponovo je servis bio veliko oružje za devojku iz Kalifornije koja je upisala čak 15 as udaraca, što je veliki deo od ukupno 44 direktna poena. S druge strane, Rumunka je meč završila sa 18 vinera i 14 neiznuđenih grešaka.

Ovim trijumfom, Serena je napravila najbolju pripremu pred US openu na kojem juri istorijsku titulu i kompletiranje kalendarskog Gren slema.

Ženski turnir u Sinsinatiju igran je za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: