SP; dan četvrti: Kiša golova i rekorda, debi BIH

Svetski sport - Ponedeljak 16.06.2014 - 07:01

Četvrti dan Mundijala u Brazilu doneo nam je pobede Švajcarske, Francuske i Argentine, efikasne mečeve i obaranje nekoliko rekorda.

BETA/AP BETA/AP

Dan je otvorila Švajcarska trijumfom posle preokreta nad Ekvadorom 2:1 na otvaranju grupe E, da bi Francuska sigurnom partijom protiv Hondursa preuzela čelo tabele.

U poslednjem meču dana, na čuvenoj Marakani, Bosna i Hercegovina je debitovala na Svetskim prvenstvima porazom od Argentine 2:1.

Meč na stadionu u Rio de Žaneiru obeležili su najbrži autogol u istoriji SP i prvi pogodak BIH na Mundijalima, ali i gol kojim je Leo Mesi prekinuo osmogodišnji post.

Zvezda Barselona smatra da njegov tim ima još dosta mesta za napredak, dodavši da je BIH "odlična ekipa", dok je selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić kazao da "ključni mečevi tek slede".

Prvi meč dana doneo nam je peti preokret u 11 mečeva, što je već za jedan više nego u Južnoj Africi pre četiri godine.

Selektor Švajcarske Otmar Hicfild smatra da su tri boda dobar početak, a njegov kolega Reinaldo Rueda istakao da se njegov tim "pogubio".

Francuzi se posle tri meča bez gola na otvaranjima završnog turnira uspeli da savladaju Honduras, a junak pobede Karim Benzema rekao je da nije bitan broj postignutih golova, već način na koji tim stigne do njih.

Na dosadašnjih 11 susreta nije viđen nerešen rezultat, što se desilo prvi put od uvođenja grupnog sistema takmičenja 1950. godine. S druge strane, Šampionat u zemlji kafe ima potencijal da bude jedan od najefikasnijih. Primera radi, do sada su se mreže tresle 38 puta, dok je na istom broju mečeva u JAR to desilo u samo 18 slučajeva.

Svetsko prvenstvo, IV dan:
Švajcarska – Ekvador 2:1
Francuska – Honduras 3:0
Argentina – Bosna i Hercegovina 2:1

Svetsko prvenstvo, V dan:
18.00 Portugalija – Nemacka
21.00 Nigerija – Iran
00.00 Gana – Sjedinjene Američke Države

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: