Šumaher se probudio iz kome!

Svetski sport - Ponedeljak 16.06.2014 - 12:57

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher probudio se iz kome i prebačen je iz bolnice u Grenoblu u kojoj je bio od nesreće krajem decembra.

Mihael Šumaher Mihael Šumaher

Njegova porodica objavila je konačno dobre vesti po pitanju njegovog oporavka, pošto od aprila nije bilo nikakvih informacija.

Takođe, objavljeno je da će on oporavak nastaviti u rehabilitacionoj klinici, ali se ne navodi kojoj, a očekuje se da u skorije vreme neće biti novih informacija o njegovom stanju.

Šumaher je nesreću tokom skijanja doživeo 29. decembra, u njoj je zadobio teške povrede glave, a istog dana je imao dve operacije. Njegovo stanje bilo je veoma ozbiljno, a proces buđenja započet je mesec dana kasnije.

Lekarski tim u bolnici u Grenoblu od početka je isticao da proces buđenja može da potraje, ali od januara se Šumaherova menadžerka Zabine Kem samo nekoliko puta oglasila. Pre ponedeljka, poslednja vest bila je da je na trenutke svestan i budan, koja je objavljena početkom aprila.

- Mihael je napustio bolnicu u Grenoblu da bi nastavio dugu fazu oporavka. On više nije u komi. Njegova porodica bi želea da izrazi veliku zahvalnost doktorima koji su se starali o njemu, sestrama i terapeutima u Grenoblu, kao i onima koji su mu pružili prvu pomoć na mestu nesreće. Obavili su odličan posao tokom prethodnih meseci.

Porodica bi takođe želela da se zahvali svim ljudima koji su Mihaelu poslali poruke za oporavak. Sigurni smo da su mu pomogle. U budućnosti tražimo razumevanje zbog toga da će njegov oporavak teći daleko od očiju javnosti - stoji u saopštenju Šumaherove porodice.

Šumaherova porodica je prethodno upozorila da je pred legendarnim Nemcem druga i teška borba.

Sedmostruki šampio Formule 1 je povrede glave doživeo kada je napustio skijašku pistu, sapleo se i udario u stenu. Istražitelji su objavili da se Šumaher u trenutku nesreće kretao brzinom vrlo dobrog skijaša.

Šumaher se pre dve godine po drugi put povukao iz Formule 1 u kojoj je proveo 19 godina. Osvojio je dve titule sa Benetonom 1994. i 1995. godine, pre nego što je prešao u Ferari, sa kojim je bio nepobediv pet sezona zaredom od 2000. godine. Povukao se 2006. godine, a posle trogodišnje pauze vratio se u šampionat kao vozač Mercedesa, ali nije uspeo da ostvari ni približno dobre rezultate onima iz najboljih dana.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: