Švajcarci zaplenili dokumente FIFA

Svetski sport - Četvrtak 11.06.2015 - 07:44

Švajcarska policija zaplenila je od FIFA tehničke podatke, a sve u sklopu istrage oko utvrđivanja domaćinstva Mundijala 2018. i 2022. godine.

FIFA se u sredu povinovala zahtevu švajcarskih vlasti, što je potvrdio i državni tužilac.

„FIFA je predala tražene podatke i državni tužilac je pokrenuo krivični postupak protiv neidentifikovanih osoba“, stoji u saopštenju.

Prethodno je BBC objavio da su podaci uzeti iz kabineta odlazećeg predsednika FIFA sepa Blatera, kao i generalnog sekretara Žeroma Valkea.

Prošlog meseca švajcarske vlasti su objavile da istražuju navodne nepravilnosti oko dodele domaćinstava Mundijala 2018. Rusiji i 2022. Kataru. U isto vreme američke vlasti objavile su da je 14 osoba umešano u korupcijski skandal u FIFA.

FIFA je u ponedeljak izdala saopštenje da ne postoji legalni proces kojim Rusiji i Kataru mogu biti oduzeta domaćinstva Mundijala.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: