Tadić pravi čovek za Sautempton?

Svetski sport - Subota 12.07.2014 - 10:08

Dušan Tadić je tek nekoliko dana član Sautemptona, a engleska javnost se pita da li on može da bude prava zamena za Adama Lalanu.

Dušan Tadić Dušan Tadić

Srpski reprezentativac je stigao na Ostrvo iz Tventea u transferu vrednom skoro 11 miliona funti, na izričit zahtev trenera Ronalda Kumana.

Iako je izlišno porediti kvalitet Eredivizije i Premijer lige, bar prema statističkim parametrima Tadić iza sebe ima znatno uspešniju sezonu od Lalane, koji je bio jedan od najboljih fudbalera tima.

To je njemu omogućilo transfer u Liverpul, a u prošloj sezoni je nastupio na 38 mečeva u takmičenju, postigao 9 golova i upisao 8 asistencija.

Sa druge strane, Tadić je na 33 utakmice u Erediziji 16 puta tresao mreže protivnika, a tom učinku je dodao i 14 asistencija. U tom segmentu je bio najbolji fudbaler lige.

Poređenjem međusobnih učinaka, britanski mediji su došli do toga da je Tadić po utakmici stvarao preko četiri šanse svojim saigračima, dok lalanin procenat iznosi nešto manje od dva, što se odrazilo i na procenat asistencija (0,42-0,15).

Poseban plus za nekadašnjeg fudbalera Vojvodine je i to što u Englesku stiže iz Holandije, a u tom smeru su pre njega išli, između ostalih, Mark Overmars, Rud van Nistelroj, Alfonso Alves i Jan Venegor of Heselink.

Ukoliko bude imao bar upola kvalitetnu karijeru u Engleskoj, Tadić bi mogao da bude veoma zadovoljan, kao i srpska fudbalska javnost, uz očekivanje da takve partije pruža i u nacionalnom timu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: