Tadić za istoriju – pišući istoriju

Svetski sport - Nedelja 19.10.2014 - 14:15

Fudbaleri Sautemptona obeležili su fudbalski vikend maestralnom pobedom nad Sanderlendom (8:0), uz spektakularnu partiju našeg Dušana Tadića.

Beta/AP Photo/Chris Ison   Beta/AP Photo/Chris Ison

Nekadašnji igrač Vojvodine, Groningena i Tventea blistao je na Sent Meriju sa pogotkom i četiri asistencije, pa je, logično, poneo zvanje igrača meča.

"Sveci" su odigrali meč bez greške i učvstili se u samom vrhu najjače lige sveta istorijskim trijumfom sa 16 osvojenih bodova iz 8. kola, dok se Srbin našao u društvu Denisa Berkampa, Hose Antonija Rejesa i Ceska Fabregasa.

Dušan je postao tek šesti igrač u istoriji Premijer lige koji je uspeo da namesti četiri gola svojim saigračima, a osim pomenute trojice, na toj listi nalaze se još Emanuel Adebajor i Santi Kasorla.

Koliko je fenomenalni ofanzivni vezista važan za igru svojih ekipa najbolje oslikava podatak da je zaslužan za 24 gola u isto toliko mečeva u 2014. godini! Takođe, sa četiri tačna pâsa protiv 'Crnih mačaka' stigao je do 60. asistencije od jula 2010. (54 u Erediviziji, 6 u PL).

Tadić je bio egzaltiran posle meča i prvog gola u Premijer ligi, a u izjavi je objasnio da je trenutak u kom vidi da lopta ulazi u mrežu Sanderlenda poseban u njegovoj karijeri.

- Veoma poseban trenutak za mene, posebno posle utakmice protiv KPR, u kojoj sam propustio mnogo šansi. Čak je i Gracijano došao do mene da proslavimo, ali na kraju je važan timski nastup. Bitno je da svi radimo svoj posao – Gracijanov je da postiže golove, a moj da asistiram i pogađam mreže. Potrebno je da budemo na raspolaganju timu. Ovo je pobeda celog Sautemptona – tima i navijača. Ako budemo igrali timski dobro, niko nas ne može zaustaviti - rekao je Tadić.

Ekipi Ronalda Kumana nedostajao je samo jedan pogodak kako bi izjednačila najubedljiviju pobedu u istoriji takmičenja, pošto je Mančester Junajted marta 1995. godine demolirao Ipsvič sa 9:0.

"Sveci" u narednom kolu dočekuju ekipu Stouka.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: