UEFA objavila idealni tim od 2001. do danas

Svetski sport - Utorak 24.11.2015 - 09:21

Ronaldo, Mesi i Anri predvode idealni tim. Tu su Džerard, Ćavi, Inijesta, Kasiljas. Na klupi Ibrahimović, Nedved, Bufon...

Ronaldo devet puta u timu godine; Foto: uefa.com Ronaldo devet puta u timu godine; Foto: uefa.com

Postoji li ekipa u kojoj bi fudbalski čarobnjaci kao što su Zinedin Zidan, Kaka, Ronaldinjo i Zlatan Ibrahimović mogli da budu rezerve?

Deluje nestvarno, ali odgovor je - da.

To se dogodilo "odlukom" UEFA, koja je objavila svoj idealni tim od 2001. do danas, na osnovu izbora najboljih "11" koji vrši svake godine.

Moćnu postavu "evropske kuće fudbala" predvodi Kristijano Ronaldo, koji je rekordnih devet puta bio biran u tim godine, a od ostalih fudbalera niko nije više od šest puta imao tu čast.

U toj ekipi iz snova, Portugalac bi u napadu sarađivao sa Lionelom Mesijem (6 puta) i Tijerijem Anrijem (5), a lopte bi im dodavao triling iz veznog reda Ernandez Ćavi (5) - Andres Inijesta (4) - Stiven Džerard (3).

Što se tiče defanzive, tu su po dvojica bivših i sadašnjih asova, Karles Pujol (6), Alesandro Nesta (4), Filip Lam (5) i Serhio Ramos (4), a na golu je Iker Kasiljas (6), kome bi rezerva bio Đanluiđi Bufon (3).

Pored italijanske "jedinice", Kake, Zidana, Ibrahimovića i Ronaldinja, na klupi bi sedeli još Pavel Nedved i Džon Teri.

Ovaj izbor je, inače, uvertira pred glasanje za najbolju ekipu UEFA u 2015, s tim što će imena kandidata biti objavljena u utorak.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: