USO: Peneti italijansko finale!

Svetski sport - Nedelja 13.09.2015 - 10:37

Flavija Peneta osvojila je prvi Gren slem titulu u karijeri pošto je u finalu US opena savladala Robertu Vinči sa 7:6(4), 6:2.

Najveći Penetin uspeh u karijeri. Foto Starsport Najveći Penetin uspeh u karijeri. Foto Starsport

Peneta je tako u 33. godini ostvarila najveći uspeh u karijeri i postala je najstarija šampionka US opena u istoriji. Pobedom u finalu Peneta se popela na osmo mesto na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri.

Roberta Vinči nije uspela da ponovi briljantno izdanje iz polufinala kada je savladala Serenu Vilijams posle preokreta, pa će morati da se zadovolji sa 1.400 WTA bodova i 1.6 miliona dolara.

Peneta je bila blagi favorit u finalu s obzirom da je dobila pet od prethodnih devet okršaja sa sunarodnicom i u finalu je potvrdila taj status.

U prvom setu je prva stigla do brejka u petom gemu, ali se uporna Vinči vratila, dobila je tri vezana gema i povela sa 5:4. U finišu seta nije bilo brejk šanse, pa je odlučio taj-brejk koji je Peneta dobila sa 7:4.

U drugom setu nije bilo neizvesnosti. Peneta je podsetila na sjajno izdanje protiv Simone Halep iz polufinala, dobila je četiri gema u nizu i na taj način je prelomila meč u svoju korist.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: