Viljareal na čelu Primere!

Svetski sport - Nedelja 27.09.2015 - 09:50

Fudbaleri Viljareala i pobedili su Atletiko Madrid u derbiju kola, dok je Sevilja ostvarila prvi trijumf u Primeri tek u šestom kolu prvenstva.

Pobeda Viljareala u derbiju kola. Photo by Daniel Kalisz/Getty Images Pobeda Viljareala u derbiju kola. Photo by Daniel Kalisz/Getty Images

Viljareal je na svom terenu odigrao odličnu utakmicu protiv ’Jorgandžija’ i potpuno zasluženo pobedio rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je Leo Baptistao u 14. minutu kada je iskoristio prazan prostor i na asistenciju Soldana lagano savladao Oblaka.

Iako se očekivalo da će izabranici Dijega Simeonea krenuti ofanzivnije, ’Žuta podmornica’ je ta koja je mogla da slavi ubedljivije.

Redom su promašivali Kastiljeho i Soldado, dok je najbolju šansu za goste propustio Grizman u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Posle petog uzastopnog trijumfa Viljareal je izbio na čelo tabele sa 16 bodova, jednim više od drugoplasirane Barselone i četiri više od Atletika koji je na petoj poziciji.

Srpski internacionalac Antonio Rukavina nije ulazio u igru.

U drugom meču večeri Sevilja je uspela da pobedi neugodni Rajo Valjekano, iako je ispustila prednost od 2:0 koju je stekla u prvom poluvremenu. Gol tri boda postigao je Jevgen Konopljanka, lepim udarcem iz slobodnjaka u 86. minutu.

Prethodno su Gameiro i N’Zonzi doneli, činilo se, dovoljnu prednost, ali to nisu mislili gosti iz Madrida. Bebe je evrogolom na startu nastavka smanjio na 2:1, da bi Havi Gera doneo potpuni egal sredinom poluvremena.

Andalužani su pobegli sa dna tabele i sada su 14. sa pet bodova, dok Rajo ima dva boda više.

U poslednjem meču večeri Eibar je protiv Selte vodio od samog početka pogotkom Bastona, ali je Jago Aspas nastavio golgetersku seriju i u 76. minutu spasao bod svojoj ekipi. Tim iz Viga je ipak pao sa vrha tabele i sada je četvrti sa 14 bodova, isto koliko ima i madridski Real.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: