Voriorsi se probudili – ubedljivo do 2:2

Svetski sport - Petak 12.06.2015 - 07:57

Košarkaši Golden Stejta deklasirali su Klivlend sa 103:82 i izjednačili su na 2-2 u pobedama u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

Borba u plej ofu NBA se nastavlja Borba u plej ofu NBA se nastavlja

Posle tri uzbudljive utakmice, Voriorsi su lako slavili u Ohaju i povratili prednost domaćeg terena pred peti meč u nedelju u Ouklendu.

Kari i Iguadala dali su po 22 poena za Golden Stejt, dok je kod Kavsa najefikasniji bio Mozgov sa 28.

Gosti su kontrolisali ceo meč, ali su ga definitivno prelomili u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 27:12. U tom periodu Kavsi su iz igre šutirali 2-18, a podbacila je klupa Klivlenda – samo sedam poena, dok je Džej-Ar Smit promašio svih osam šuteva za tri poena (ukupno trojke domaćih 4-27).

“Ofanzivno smo bili užasni – ima dana kada se napad jednostavno ne pojavi“, rekao je Lebron Džejms, koji je meč završio sa 20 poena (7-22 iz igre), 12 skokova i 8 asistencija.

Najbolji je bio Timofej Mozgov sa 28 poena (9-16 iz igre) i 10 skokova, a Metju Delavedova ponovo se borio sa grčevima u nozi i upisao je 10 poena (3-14 iz igre). Tristan Tompson zabeležio je 12 poena i 13 skokova.

Ključni čovek u pobedi Voriorsa bio je Andre Iguadala – on je odlično čuvao Džejmsa, a u napadu je ubacio 22 poena (8-15 iz igre) i 8 skokova, a Stef Kari takođe je dao 22 poena (8-17 iz igre), uz 6 asistencija.

“Izašli smo na teren sa mentalitetom da moramo da dobijemo ovu utakmicu“, rekao je Kari, a nadovezao se Klej Tompson.

“Očajnički smo želeli trijumf – bili smo baš gladni i sjajan je osećaj što smo došli ovde i nametnuli svoj stil košarke na obe strane parketa. Tako smo pobeđivali tokom cele sezone“, kaže Tompson, koji je meč završio sa 9 poena (4-9 iz igre).

Dejvid Li, koji je u završnici treće utakmice dobio priliku i iskoristio je, ponovo je odigrao vrlo dobro – 9 poena (3-7 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije. Blistao je Drejmond Grin sa 17 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a Herison Barns dodao je 14 poena.

Nijedan tim nije osvojio titulu posle zaostatka od 1:3 u pobedama, Voriorsi su dobili meč koji su morali da dobiju i sada su ponovo favoriti za titulu. Peti meč je u nedelju u Orakl Areni.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: