WTA: Ana van Top pet

Svetski sport - Četvrtak 29.01.2015 - 12:15

Serena Vilijams i Marija Šarapova će i posle Australijan opena zadržati vodeća dva mesta na WTA listi bez obzira koja pobedi u finalu prvog Gren slema sezone.

Beta/AP Beta/AP

Vilijams je u polufinalu bila bolja od Medison Kiz sa 2:0 (7:6, 6:2) po setovima, dok je Šarapova savladala Jekaterinu Makarovu istim rezultatom (6:3, 6:2).

Karolina Voznjacki iz Danske će napredovati za tri pozicije, pa će na petom mestu zameniti srpsku teniserku Anu Ivanović, koja je učešće na Australijan openu završila već u prvom kolu.

WTA je objavio projektovanu rang listu, prema kojoj će Rumunka Simona Halep i pored eliminacije u četvrfinalu Australijan opena zadržati treće mesto.

Svoju poziciju, mesto broj četiri na rang listi, zadržaće i Čehinja Petra Kvitova, koja je u Melburnu eliminisana u trećem kolu.

Amerikanka Medison Kiz, koja se plasirala u svoje prvo Gren slem polufinale, biće prvi put u karijeri među 20 najboljih teniserki.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: