XIII dan: Grci sa tačke u istoriju, Italijani kući

Svetski sport - Sreda 25.06.2014 - 08:33

Trinaesti dan Svetskog prvenstva u Brazilu doneo nam je novi podvig Grka, ispadanje Italijana, ali i novi divljački potez Luisa Suaresa.

BETA/AP BETA/AP

Urugvajci su golom Dijega Godina poslali Italijane kući, ali je u centru pažnje bio Luis Suares, koji je ovoga puta ugrizao Đorđa Kjelinija. Grci su golom Samarasa sa penala u 93. minutu savladali Obalu Slonovače (2:1) i ušli u istorijsku osminu finala.

Posle raspleta u grupama C i D poznata su još dva para osmine finala – Urugvajci idu na Kolumbijce, a Kostarikanci na Grke.

Kostarikanci su remijem sa Englezima bez golova overili prvo mesto grupe D sa sedam bodova, dok su Englezi osvojili utešni bod. Selektor Roj Hodžson rekao je da je važno da je njegov tim stvarao šanse, dok Džek Vilšer smatra da su reprezentativci pokazali ljubav prema zemlji. Selektor Kostarike Hose Luis Pinto je plasman u osminu finala posvetio onima koji su verovali, ali i onima koji nisu u njegovu reprezentaciju.

Italijani nisu uspeli sa desetoricom da se odbrane od ofanzive 'Urusa', što je dovelo do toga da Čezare Prandeli podnese neopozivu ostavku.

Nažalost, ni ovaj meč nije prošao bez kontroverze, jer je napadač Liverpula po treći put ujeo protivnika u karijeri, a prema prvim prognozama preti mu suspenzija od čak 24 meča. Kapiten Urugvaja, Dijego Lugano rekao je da njegov saigrač nije ugrizao Kjelinija.

Još uzbudljivije i dramatičnije bilo je u grupi C, gde su Grci golom sa penala u trećem minutu nadoknade uspeli da izbore plasman među 16 najboljih na svetu.

Grci nisu postigli pogodak u prva dva meča, ali su zahvaljujući Samarisu i Samarasu uspeli po prvi put u istoriji da prođu u drugu fazu Mundijala. Junak trijumfa bio je iskusni Jorgos Samaras, koji je posle meča rekao da je ponosan na svoju ekipu, dok je selektor Obale Slonovaće Sabri Lamuši, kojoj je i bod donosio osminu finala, rekao je da napušta kormilo ove afričke države posle razočaravajućeg rezultata.

U drugom meču grupe, Kolumbija je ubedljivom pobedom protiv Japana stigla do devetog boda i potvrdila prvu poziciju. Selektor Kolumbije Hose Pekerman istakao je da još uvek ne razmišlja o duelu sa Urugvajcima, dok je njegov kolega sa klupe Japana Alberto Zakeroni rekao da je njegov tim mogao mnogo više.

Trinaesti dan Svetskog prvenstva:

Grupa C, od 22.00:
Kujaba: Japan – Kolumbija 1:4 (1:1)
Fortaleza: Grčka – Obala Slonovače 2:1 (1:0)

1. Kolumbija (9:2) 9
2. Grčka (2:4) 4
3. Obala Slonovače (4:5) 3
4. Japan (2:6) 1

Grupa D, od 18.00:
Natal: Italija – Urugvaj 0:1 (0:0)
Belo Horizonte: Kostarika – Engleska 0:0

1. Kostarika (4:1) 7
2. Urugvaj (4:4) 6
3. Italija (2:3) 3
4. Engleska (2:4) 0

Posle mečeva u sredu, saznaćemo nova dva para osmine finala, posle raspleta u grupa E i F.

Četrnaesti dan Svetskog prvenstva:

Grupa F:
Porto Alegre: Nigerija – Argentina (18.00)
Salvador: Bosna i Hercegovina – Iran (18.00)

1. Argentina (3:1) 6
2. Nigerija (1:0) 4
3.Iran (0:1) 1
4. BIH (1:3) 0

Grupa E:
Manaus: Honduras – Švajcarska (22.00)
Rio de Žanerio: Ekvador – Francuska (22.00)

1. Francuska (8:2) 6
2. Švajcarska (4:6) 3
3. Ekvador (3:3) 3
4. Honduras (1:5) 0

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: