Kijev kriv za obaranje MH17

Svetske vesti - Sreda 10.09.2014 - 12:25

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je da Kijev snosi punu odgovornost za tragediju malezijskog putničkog aviona nad istočnom Ukrajinom.

Mesto nesreće Mesto nesreće

- Do nesreće je došlo u vazdušnom prostoru Ukrajine, koja je za njega u potpunosti odgovorna - rekao je Šojgu u Moskvi na sastanku sa ministrom odbrane Malezije Hišamudinom Huseinom.

Šojgu je dodao da je tragedija malezijskog aviona mogla biti izbegnuta da Ukrajina nije pribegla vojnom rešenju svojih problema.

On je, takođe, rekao da je njegovo ministarstvo spremno da pomogne Maleziji u istrazi o rušenju aviona nad istočnom Ukrajinom.

- Spremni smo da pružimo svaku neophodnu pomoć i podršku u istrazi uzroka tragedije - rekao je Šojgu i dodao da bi rezultati istrage trebalo da budu javno objavljeni.

Ministar Husein stigao je u Moskvu da bi razgovarao o istrazi o obaranju aviona "Malezija erlajnza" MH17, u kojoj je 17. jula poginulo 298 osoba.

Avion MH17 pogođen je gelerima koji su se “razlewteli” prilikom pucanja rakete.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: