KIM: Tači i Mustafa o ubrzanju formiranja Vlade

Svetske vesti - Nedelja 23.11.2014 - 22:36

Lideri DPK i DSK, Hašim Tači i Isa Mustafa razgovarali su u nedelju uveče o ubrzanju aktivnosti na konstituisanju institucija Kosova, saopšteno je u Prištini.

Narednih dana radne grupe Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) će intenzivno raditi na zaokruživanju političkog sporazuma i usaglašavanjua budućeg programa vlade, navodi se u zajedničkom saopštenju dvojice lidera.

"Finalizacija sporazuma o vladajućoj koaliciji između DPK i DSK će biti ostvarena u narednim danima. Takođe, tokom ove nedelje će biti utvrđen datum nastavka sednice Skupštine Kosova na kojoj će biti izabrani organi Skupštine i Vlada", navedeno je u saopštenju.

Prištinski mediji preneli su izjavu predsedavajuće konstituivne sednice Skupštine Kosova, najstarije poslanice Fljore Brovine da su u Skupštini Kosova spremni da odmah zakažu nastavak konstitutivne sednice.

Mediji su, takođe, javili da se očekuje da istog dana bude održan nastavak konstitutivne sednice parlamenta i izbor Vlade.

Kao najverovatniji datum se spominje četvrtak, 27. novembar.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: