20 godina robije za krađu jaja

Svetske vesti - Petak 13.03.2015 - 08:00

Kubansko tužilaštvo zatražilo je kazne do 20 godina zatvora za 19 funkcionera optuženih da su od države ukrali osam miliona jaja.

Foto: Freeimages.com Foto: Freeimages.com

Za to delo koje je, kako je procenjeno izazvalo štetu od 8,9 miliona kubanskih pezosa (356.000 dolara), "sankcionisano je" 19 državnih službenika zaduženih za distribuciju hrane u Havani,, prenosi list Granma, ali ne piše kakve su kazne izrečene.

- Tužilaštvo je zatražilo za optužene kazne od osam do 20 godina zatvora - dodao je list, ukazujući na "postojanje kriminalnog lanca".

- Istragom su otkrivene "greške u računovodstvu, nedostatak podataka o isporukama, kršenja procedura trgovine jajima i falsifikovanje faktura"- dodao je taj list.

- Krivično delo obavljeno je uz "saučesništvo nepažljivih i/ili korumpiranih nadređenih i zahvaljujući neefikasnim mehanizmima kontrole - navela je Granma.

List nije naveo kada je vođen proces protiv tih funkcionera.

BETA

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: