2.500 Mađara protiv korupcije

Svetske vesti - Nedelja 14.12.2014 - 23:43

Oko 2.500 Mađara protestovalo je u nedelju ispred zgrade parlamenta u Budimpešti protiv korupcije u vladi, mera štednje i socijalnih programa koje smatraju lošima.

(Foto: B92/Beta/AP) (Foto: B92/Beta/AP)
Organizator protesta Zoltan Vajda rekao je da državni budžet za 2015, koji vlada treba da usvoji u ponedeljak, neće doneti Mađarskoj ništa dobro.
 
- Cela vlada je jedna laž. Ceo njen sistem zasnovan je na lažima i sam (premijer Viktor) Orban je jedna laž. Sve ovo nas tera na razmišljanje - da li je ovo sloboda koju smo želeli - rekao je Vajda. 
 
Proteste protiv premijera Viktora Orbana, koji traju već dva meseca, izazvao je pokušaj da se uvede porez na korišćenje interneta, bliske ekonomske veze sa Rusijom i sumnje da su najviši zvaničnici umešani u korupciju. Današnje okupljanje izazvale su i vesti da prodavnice ne rade nedeljom, ali i predlog da se povećaju putarine.
 
B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: