32 žrtve u Turskoj

Svetske vesti - Utorak 21.07.2015 - 11:53

Skoro 24 sata posle terorističkog napada u turskom gradu Suruč i dalje raste broj poginulih, a prema poslednjim informacijama stradale su 32 osobe.

u Turskoj i dalje broje mrtve FOTO: Beta/A.P. u Turskoj i dalje broje mrtve FOTO: Beta/A.P.
U eksploziji u dvorištu kulturnog centra ranjeno je 100 ljudi i svi su hospitalizovani, prema bilansu napada koji je izdalo tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Suruč je nedaleko od sirijskog grada Kobanea, gde su snage Kurda krajem juna preuzele kontrolu od džihadsita Islamske države. 
 
Po nekim izveštajima, na skupu u kulturnom centru u Suruču bilo je 300 članova jedne omladinske organizacije s ciljem da pripreme put u Kobane i uključe se u obnovu tog grada. 
 
Turski zvaničnici obećali su da će uzvratiti napadačima na grad Suruč i na grupu političkih aktivista koji su želeli da pomognu razrušenom sirijskom gradu Kobaneu. 
 
Niko nije još preuzeo odgovornost za napad, ali je jedan visoki vladin zvaničnik rekao za AP da Turska sumnja da je grupa Islamska država iza napada koji je izveden kao odmazda za turske mere protiv ekstremista. 
 
Kako navodi AP, ako je Islamska država zaista organizovala taj napad to bi bio najteži napad ove grupe unutar Turske.
B 92/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: