Američki specijalci uskoro u Siriji

Svetske vesti - Ponedeljak 23.11.2015 - 08:54

Nekoliko desetina pripadnika specijalnih jedinica američke vojske, koje je američki predsednik Barak Obama pre mesec dana odlučio da uputi u Siriju, uskoro dolaze u tu zemlju, saopšteno je u nedelju uveče u Vašingtonu.

Zadatak organizovanje lokalnih boraca protiv ID; Foto: Getty Images Zadatak organizovanje lokalnih boraca protiv ID; Foto: Getty Images

- Vrlo brzo će stići - izjavio je Bret Mekgark, specijalni Obamin izaslanik međunarodne koalicije koja bombarduje položaje džihadista iz Islamke države u Siriji i Iraku.

Mekgark, koji nije naveo tačan dolazak specijalnih jedinica u Siriju, rekao je da će njihova uloga biti organizovanje lokalnih boraca protiv Islamske države.

Obama je 30. oktobra najavio da će manja grupa od oko 50 pripadnika američkih snaga za specijalne operacije biti rapoređena na severu Sirije, gde će s lokalnim snagama sarađivati u borbi protiv Islamske države.

To je prvi put da će američka vojska delovati na terenu u Siriji.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: