Amerikanci već krenuli u kopnenu ofanzivu na ID?

Svetske vesti - Petak 27.05.2016 - 08:18

Pripadnici američkih specijalnih snaga su primećeni u severnom delu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države.

U Siriji deluje oko 300 američkih operativaca; Foto: Screenshot U Siriji deluje oko 300 američkih operativaca; Foto: Screenshot

Kako prenose svetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara odaljenom od Rake, nezvanične prestonice džihadista i glavne mete kako američkih, tako i ruskih vazdušnih udara.

Kurdske milicije na tom području pružaju podršku u kopnenoj ofanzivi Demokratskim snagama Sirije, a u okviru njih ratuju i američki državljani, koji ne nose oznake svoje države, već su snimljeni u kurdskim uniformama.

Sirijska opozicija je krenula u ofanzivu na Raku nakon tajne posete američkog generala Džozefa Vogela, koji, kao i zvanični Vašington, insistira da su američki vojnici tamo samo da bi “pomogli i savetovali lokalne borce“.

Vašington post je potvrdio spekulacije da se radi o Amerikancima i objavio da su oni snimljeni kako rukuju bacačem granata tipa MK 47, koji je specijalizovano oružje američkih specijalnih jedinica.

Prema fotografu agencije Frans pres, u selu Fatisa nalazi se više desetina američkih vojnika, a Bela kuća je priznala da na teritoriji Sirije deluje oko 300 operativaca.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: