Austrija: U kamionu pronađena tela 50 izbeglica

Svetske vesti - Četvrtak 27.08.2015 - 14:08

U napuštenom kamionu na istoku Austrije danas su pronađena tela oko 50 izbeglica, objavio je list Krone, navodeći da su se oni najverovatnije ugušili.

Migranti se verovatno ugušili. Foto: Twiter Migranti se verovatno ugušili. Foto: Twiter

Portparol austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova je potvrdio da je kamion pronađen na autoputu kod mesta Parndorf, navodeći da je u njemu "mnogo mrtvih ljudi".

On je dodao da zasad ne može da precizira broj pronađenih tela izbeglica, preneo je Rojters.

"Nažalost, ima mnogo mrtvih", rekao je portparol policije.

U austrijskoj policiji kažu da je broj mrtvih između 20 do 50 .

"Niva informacija je veoma loše. Još ne možemo reći koliko je mrtvih", saopštio je direktor policije Hanspeter Doskozil.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner rekla je "danas je crni dan".

Sputnjik prenosi da je policija danas uhapsila tri krijumčara migranata, od kojih je jedan priznao da je preko granice u rejonu Bruk an-der lajte u Donjoj Austriji u kombiju prevezao 34 izbeglice.

"Ljudi, među kojima je bilo desetoro maloletne dece, koje su krijumčari izbacili iz kombija i ostavili na auto–putu, ispričali su prilikom ispitivanja da su ih strpali u prikolicu gde praktično nije moglo da se diše. Vozač je ignorisao više molbi migranata da budu pušteni na vazduh i vozio je bez pauze od srpske granice do Austrije", kaže se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: