Austrija za masovnu deportaciju migranata

Svetske vesti - Nedelja 15.02.2015 - 19:33

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije, Johana Mikl Lajtner, poručuje migrantima da u Austriji nemaju mogućnosti da prihvate toliki broj zahteva za azil.

- Ljudi bi trebalo da znaju da su prevareni i da ne postoji šansa ni novac za njihov azil u Austriji - rekla je Mikl Lajtner i dodala da insistira na ubrzanom postupku masovne deportacije u naredne dve nedelje.

Početkom ove godine, broj zahteva za azil sa Kosova je kulminirao i veći je nego kada su u ovu državu bežale izbeglice iz Sirije. Pre nekoliko dana, kosovski ministar unutrašnjih poslova bio je u Beču i zatražio je pomoć u borbi protiv masovne emigracije.

- Mora biti jasno da ne postoji slobodan pristup tržištu rada u Austriji i trenutno ova zemlja nije u mogućnosti da prihvata zahteve za azil. Moramo napraviti jasne granice između ratnih izbeglica i onih koji dolaze iz zemalja u kojima je stanje bezbedno. Naša zemlja je mnogo uradila za ratne izbeglice, a pomaganje njima je trenutno blokirano zbog emigranata iz sigurnih zemalja - poručila je Johana Mikl Lajtner.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: