Austrijska vojska pred bankrotom

Svetske vesti - Petak 13.06.2014 - 09:06

Austrijska vojska nalazi se pred finansijskim kolapsom, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh" dodajući da armija mora ove godine da uštedi 45 miliona evra.

Vojsci zabranjene nabavke (Foto: armyrecognition.com) Vojsci zabranjene nabavke (Foto: armyrecognition.com)
Od jeseni vojska neće više imati para da plaća račune za gorivo za svoja vozila, dok se terenska vozila 900 Pincgauer prodaje, jer nedostaje novac za popravke i održavanje. 
 
Radikalna obustava nabavki pokazuje u kojoj je teškoj situaciji vojska i prikazuje prave dimenzije kursa štednje Ministarstva odbrane. 
 
U internom dokumentu MInistarstva, prenosi list, bukvalno stoji "zabranjene su sve nabavke".Austrijska vojska na osnovu toga ne sme da kupuje kako vozila, nove oružane sisteme, ali ni municiju ili uniforme. 
 
Vojska može kupovati samo ako, kako dodaje dokument, u slučaju da "se očekuje neposredna šteta po Republiku Austriju". 
 
Vojni ekspert Gerald Karner kaže da se takvim merama štednje uništava vojska, dodajući da je ono što treba vojsci prava reforma struktura. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: