Avion MH17 pogođen gelerima

Svetske vesti - Utorak 09.09.2014 - 11:25

Holandski stručnjaci saopštili su da je avion Malezijan erlajnsa MH17 pogođen tokom leta "brojnim objektima koji su probili avion velikom brzinom".

Ostaci aviona u Ukrajini Ostaci aviona u Ukrajini

Kako javlja BBC, utvrđeno je da nema dokaza da je na pad aviona uticala ljudska ili tehnička greška.

Izveštač BBC sa lica mesta javlja da dokazi pokazuju da je avion bio pogođen gelerima od rakete. Reč je o projektilima koji su izlomil avion na komade, piše u prvom zvaničnom izveštaju holandskih stručnjaka.

- Let MH17 boinga 777-200 Malezije Erlajnza raspao se u letu, verovatno zbog strukturalnih oštećenja koje je izazvao veliki broj projektila velike snage koji su spolja pogodili letelicu - naveo je holandski Istražni biro za bezbednosti zadužen za istragu pada tog aviona.

Holandski veštaci, kako su i najavili, nisu naveli da li je avion na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur oboren raketom, kao ni ko bi mogao da bude odgovoran za nesreću.


U nesreći je 17. jula kod ukrajinsko-ruske granice stradalo svih 298 putnika i članova posade.

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: