Avion pao zbog pritiska

Svetske vesti - Četvrtak 26.03.2015 - 07:24

Ako je avion kompanije Džerman vings gubio visinu nekih desetak minuta, postavlja se pitanje zašto piloti nisu pozvali u pomoć.

foto:Beta foto:Beta

Prema mišljenju stručnjaka britanskog BBC, to bi verovatno značilo da su se oni onesvestili, što implicira da je u avionu došlo do radikalne promene pritiska.

“To je moguće ukoliko se na trupu pojavi nekakva rupa kroz koju izađe sav vazduh. Ipak, to ne mora da bude fatalno, piloti imaju maske sa kiseonikom i trenirani su za takve situacije, ali ukoliko su bili onesvešćeni, to bi moglo da objasni nedostatak poziva za opasnost i bilo kakvog pokušaja da se avion preusmeri do najbližeg aerodroma“, navodi Ričard Veskot. 

Slično mišljenje izneo je i pilot na Erbasu A320 Marin Medić u izjavi Raša tudeju. 

“Avion je počeo da pada veoma brzo, za veoma kratko vreme je izgubio veliku visinu. To može da ukaže na problem sa pritiskom ili na kompletno gubljenje pritiska. U takvim situacijama piloti spuštaju avion na visinu na kojoj može da se diše“, istakao je Medić. 

Od poletanja u Barseloni, avion Džerman vingsa je počeo da dobija na visini celim letom preko Sredozemnog mora, da bi već samim prelaskom na nebo iznad kopna Francuske, na visini od 11.418 metara počeo da pada. 

Konačna zabeležena visina bila je 2.370 metara.

B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: